ZDRAVLJENJE Z BIOENERGIJO

Terapija z bioenergijo po metodi Zdenka Domančića je alternativna metoda za uspešno zdravljenje bolezni glave, ušes, oči, nosu, grla, sinusov, pljuč, srca, jeter, žolča, ledvic, mehurja, želodca, črevesja, spolnih organov, prostate, neplodnost, inkontinence, sladkorne bolezni, visokega krvnega pritiska, povečan holesterol,  reume, bolečin v sklepih, mišicah in hrbtenici, karpalni kanal, gangrene, migrene, putike, borelioze, rak, bolezni psihičnega izvora, stres, epilepsije, multiple skleroze, alzheimerjeve in parkinsonove bolezni, kap, stanja po operacijah in ostale bolezni, ki niso virusnega izvora. Terapija je uspešna za dvig imunskega sistema in je odlična podpora pri in po zdravljenju s kemoterapijo in obsevanjem ter nima nobenih stranskih učinkov.

Kako poteka terapija?

Zdravljenje poteka štiri zaporedne dni ob dogovorjeni uri in traja od 15 do 60 minut na dan odvisno od bolezni.

Je terapija skupinska ali individualna? 

Vsakega bolnika obravnavamo individualno. Ped pričetkom terapije se s terapevtom  pogovori o svojih težavah in mu zaupa diagnozo, če jo seveda ima. Ta informacija je dovolj, da terapevt lahko prične s terapijo.

Je terapija možna tudi na daljavo?

Terapijo uspešno izvajamo tudi na daljavo, ne glede na oddaljenost  za kar potrebujemo sliko in nekaj osnovnih podatkov o bolniku. V kolikor bolnika že poznamo, ne potrbujemo njegove slike.

Kako terapija deluje na pacienta? 

Znano je, da je za zdravje človeka potreben dober imunski sistem in uravnoteženo energetsko telo. Osnova zdravljenja z bioenergijo temelji na uravnoteženosti energij v telesu.

Bioenergija zdravi sama, brez dodatnih zdravil! Po terapiji z bioenergijo se običajno zdravstveno stanje bolniku kmalu izboljša, vendar mu terapevt ne priporoča zmanjšanje ali prenehanje jemanja zdravil, saj mu terapijo z zdravili lahko ukine le njegov osebni zdravnik. Terapija z bioenergijo sproži v telesu pacienta proces samozdravljenja, ki se po končani štiri dnevni terapiji nadaljuje še od dveh do štirih tednov brez prisotnosti in pomoči terapevta.

Koliko krat je treba terapijo ponoviti? 

Če v obdobju enega meseca še niso popolnoma izginile težave, je priporočljivo terapijo čez en mesec ponoviti. Kako hitro bo bolnik ozdravel ni odvisno od terapevta ampak od tega, kako se bolnikovo telo odziva na terapijo. Nekaterim so dovolj ena ali dve terapiji, pri hujših boleznih pa več. Terapevt v naprej ne more vedeti koliko terapij bo potrebnih za ozdravitev. Ljudje smo unikatna bitja in nekdo bolj sprejema energijo, drugi slabše. Pomislimo koliko časa hodi bolnik za isto bolezen k svojemu zdravniku, ki mu največkrat samo napiše novi recept. Ta zgodba se ponavlja iz leta v leto. 

Kakšno je sodelovanje z uradno medicino?

Uradna medicina ne sprejema naših metod, kajti njihovo zdravljenje z roko v roki s farmacijo temelji v največji meri na zdravljenju posledic obolenja s sintetičnimi (kemičnimi) zdravili, ki imajo vsa po vrsti neželene stranske učinke. Uradna medicina zdravi predvsem simptome oziroma posledice bolezni na fizični ravni, alternativna pa najprej na energetski ravni oziroma na izvoru bolezni potem šele na fizični. V kolikor se bolezen zdravi samo na fizični ravni, energetsko raven pa zanemari, je ozdravitev lahko samo delna in kratkotrajna.

So kakšne omejitve glede na prehrano in fizično aktivnost med in po terapiji?

Žal živimo v časih, ko s hrano in pijačo, ki jo kupujemo v trgovinah in pri prodajalcih sadja v telo ne, da samo vnašamo veliko manj vitaminov in mineralov, ki jih telo nujno potrebuje za normalno zdravje ampak vnašamo še številne strupe od škropiv, umetnih gnojil in različnih dodatkov za ojačitev arome, okusa, barve, konzervansov, itd. Vse našteto slabi funkcije naših organov in celega telesa. Imunski sistem  je oslabljen in povzročitelji  bolezni imajo prost vstop v naše telo.

Izredno veliko ljudi ima danes zakisano telo, ki je odlično izhodišče za razvoj najhujših bolezni. Telesa so polna škodljivih parazitov, ki se prehranjujejo s prepotrebnimi snovi, ki bi jih rabilo naše telo pa jih zato ne prejme dovolj.  Pacientom svetujemo uživanje čim več hrane pridelane na naraven način. Naj čim bolj omejijo vnos  štirih “belih smrti” v telo: sladkorja, moke, mleka in soli ter izdelkov, ki jih vsebujejo. Človekov  za zdravje optimalni dnevni obrok hrane in pijače naj bi sestavljalo 80% hrane, ki v telesu ustvarja bazičnost in 20% hrane in pijače, ki ustvarja zakisanost telesa. To naj bi bilo idealno razmerje za dobro zdravje. Nerealno bi bilo pričakovanje pacienta, da bo po izboljšanju zdravstvenega stanja ali pa po ozdravitvi po terapiji takšno stanje ostalo on pa se ne bo  zdravo prehranjeval in se dovolj gibal. Zavedati se moramo, da je hrana zdravilo žal pa je v zadnjem času vse pogosto postala strup. Torej premislimo kaj vse vnašamo v telo!